Nyheter från Småland-Öland

RPG-distriktet: Småland/Öland.

Under klarblå himmel och sommarvarmt väder startar vi vår 2-dagarsresa mot okänt mål. Spekulationerna var många när bussen vänder av söder ut. Målet är Ulriksbergskyrkan, Växjö där vi intar vårt morgonkaffe. 

Färden går sedan mot Råshult där vi möts av självaste Carl v Linne, gestaltad av en entusiastisk guide, Anton Herder. Han tog oss tillbaka till tiden för Linnes levnad och livsverk och kulturreservatets ambitioner att i nutid bevara den gamla kulturen.

Lunch intogs på Möckelsnäs Herrgård. Eftermiddagskaffe med kanelbulle, så klart, dracks på IKEA museum. Därefter presentation av Ingvar Kamprads livsverk: IKEA. Efter en tur till Mörrumsån och deras berömda laxfiske var vi framme vid vårt övernattnings-ställe, Hotel Karlshamn, där en delikat middag serverades. 

Nästa dag bar det av till Ronneby Brunn, kurort och fritidsanläggning med guidad tur och därefter till Blekinge Museum som grundades 1899. Guiden presenterade en gedigen kunskap om den marina verksamheten då och nu i området. Vi passerar Amiralitetskyrkan och lyfter på hatten för gubben Rosenbom, naturligtvis. Därefter väntade lunch på friluftsgården Senoren. Trötta och med mycket ny kunskap i bagaget återvänder vi hemåt efter en fika på Tingseryds camping.

 

To the top